flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей 2019

06 грудня 2019, 15:33

     На виконання листа територіального управління Державної судової адміністрації України у Харківській області від 09.09.2019 року № 06-18/2019/19, розпорядження Кабінету Міністрів України від 24.07.2019 року № 568-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2019 році Всеукраїнського тижня права», 06 грудня 2019 року у Краснокутському районному суді було проведено – День відкритих дверей.

     Метою заходу було підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя.

     Його учасниками були учні Краснокутської гімназії імені Героя Радянського Союзу І.Н. Нестерова Краснокутської районної ради  Харківської області та їх класний керівник.

     Цього року програма проведення заходу Дня відкритих дверей включала в себе:

  • Ознайомлення з програмою автоматизованого документообігу суду Д-3, її основними завданнями та функціями, правилами користування. Також було продемонстровано роботу програми звуко - та відеозаписувальних технічних засобів під час судового засідання;
  • Ознайомлення учнів з роботою суду та офіційним веб – сайтом суду на сторінці Судова влада України.

     Заступником керівника апарату суду Кульченковою Оленою Юріївною продемонстровано школярам, який рух проходить справа від моменту подачі позовної заяви до винесення судового рішення та передачі її до архіву.

     За підсумками проведеного заходу Дня відкритих дверей 2019 року, учні висловили подяку організаторам цього заходу та отримали гарні враження, певні знання про рух справ у суді та про судову систему України, були задоволені побаченим.

     Після закінчення заходу працівники апарату Краснокутського районного суду Харківської області побажали учням успіхів у навчанні та натхнення.

 

Заступник керівника апарату суду

(Прес – секретар)                                                                                                          О.Ю. Кульченкова